Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ 1930 — Η ΓΕΡΜΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ



Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Amerikadeutscher Volksbund, ή Γερμανοαμερικανική  Ένωση, σχηματίστηκε το 1936 λειτουργώντας γύρω στα 20 κέντρα νεολαίας και εκπαίδευσης και σταδιακά αύξησε τα μέλη της σε δεκάδες χιλιάδες μεταξύ 70 περιφερειακών τμημάτων σε ολόκληρη την χώρα.

Στις 20 Φεβρουαρίου,1939, η Ομοσπονδία οργάνωσε μια συγκέντρωση στο πάρκο Μάντισον της Νέας Υόρκης καταγγέλοντας Εβραϊκές συνωμοσίες, τον Προέδρου Ρούζβελτ και άλλους. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν 20000 υποστηρικτές και μέλη.

Καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1939, η  Ένωση διαλύθηκε, πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της κατασχέθηκαν, και ο αρχηγός της συνελήφθη και φυλακίστηκε.


Σχεδόν 1000 ένστολοι άντρες φορώντας περιβραχιώνια με την σβάστικα και κρατώντας ναζιστικές σημαίες παρέλασαν στο Νιού Τζέρσεϊ στις 18 Ιουλίου, 1937. Το τμήμα του Νιού Τζέρσεϊ της Γερμανοαμερικανικής  Ένωσης άνοιξε το 400 στρεμμάτων κέντρο Νόρντλαντ στους Λόφους Σάσσεξ. Ο Δρ. Salvatore Caridi της Union City, εκπρόσωπος ενός γκρούπ από Ιταλο-Αμερικανούς Φασίστες οι οποίοι παρευρίσκονταν σαν φιλοξενούμενοι, απευθύνθηκε στα μέλη της ομοσπονδίας ως “Φίλοι Ναζί.”


Η Κατασκήνωση νεολαίας της Γερμανοαμερικανικής  Ένωσης χαιρετάει τον Χίντενμπουργκ στο Griggstown του Νιού Τζέρσεϊ.


Μέλη της Ένωσης σχηματίζουν μια τιμητική φρουρά  καθώς ο Fritz Kuhn, αρχηγός της Ομοσπονδίας, απευθύνεται στο πλήθος στο πάρκο Hindenberg, La Crescenta, κοντά στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια στις 30 Απριλίου, 1939.



Συγκέντρωση κοντά στο Yaphank, Νέα Υόρκη, το 1937


Αυτή η “Οδός Αδόλφος Χίτλερ” είναι ένας δρόμος που περνάει διαμέσου της “Κατασκήνωσης Siegfried,” μια καλοκαιρινή κατασκήνωση της Ένωσης στο Yaphank, Long Island, της Νέας Υόρκης


Εορταστική επέτειος της ναζιστικής κατασκήνωσης της Ένωσης, 1938



Χαιρετισμός στους νεαρούς άντρες που παρελαύνουν με Ναζιστικές στολές. Κατασκήνωση Siegfried στο Long Island


Ο Φριτς Κουν, στο κέντρο κοιτάζοντας προς τα εμπρός, δέχεται συγχαρητήρια από τους συντρόφους αξιωματούχους της Ένωσης στην Νέα Υόρκη στις 4 Σεπτέμβρη, 1938. Ο Kuhn ήταν ομόφωνα επανεκλεγμένος στις 3 Σεπτεμβρίου ως Εθνικός ηγέτης της Ένωσης



Ο Φριτς Κουν, (κέντρο, μπροστά), και μέλη του επιτελείου του υποβάλλουν τα σέβη τους στον Καγκελάριο της Γερμανίας Αδόλφο Χίτλερ, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στο Βερολίνο



Παρέλαση στη Νέα Υόρκη στην East 86th St. στις 30 Οκτωβρίου, 1939



Ένα πλήθος περίπου 20.000  παρευρίσκονται σε μια συγκέντρωση της Γερμανοαμερικανικής Ένωσης στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 20 Φεβρουαρίου,1939. Στο κέντρο είναι ένα μεγάλο πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο Ουάσινγκτον “ήξερε ότι η δημοκρατία δεν μπορούσε να πετύχει.”



Το πλήθος απαντά με Ναζιστικό χαιρετισμό καθώς ένστολα μέλη της Ένωσης παρελαύνουν στην συγκέντρωση στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, στις 20 Φεβρουαρίου,1939



Μέλη της ένωσης καταστέλλουν έναν ταραχοποιό. Η αστυνομία που τον έσωσε και αργότερα συνέλαβε με τα ρούχα του σκισμένα από τον καυγά, τον ταυτοποίησε ως Ισίδωρο Γκρινμπαυμ, 26, Ξενοδοχουπάλληλο. Ο Φρίτς Κουν, εθνικός ηγέτης της Ένωσης, στέκεται στο βήμα και έχει γυρισμένη την πλάτη ένω παρακολουθεί την πάλη, η οποία διέκοψε την στηλίτευση των Εβραίων κατά την συγκέντρωση της Ένωσης



Ομιλητές και στελέχη της Γερμανοαμερικανικής Ένωσης, μπροστά σε μια Αμερικάνικη σημαία σε ένα «πατριωτικό δείπνο» στην Νέα Υόρκη στις  25 Σεπτεμβρίου, 1939. Στο δείπνο αυτό καταγγέλθηκε η πρόταση ουδετερότητας του Ρούσβελτ. Από αριστερά, κάθεται ο Βιλμπουρ Κιγκαν, ένας δικηγόρος από το Νιου Τζέρσεϋ που ενθάρρυνε τα μέλη να ομολογούν την πίστη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αρχηγός της Ένωσης Φριτς Κουν και ο Βίλλιαμ Μέγιερ που είπε ότι η Ένωση θα συνέχιζε να μάχεται για μια πραγματικά ‘’Εθνικιστική Αμερική’’. Όρθιοι: Γκουσταβ Ελμερ, Βίλλιαμ Κουντσε και ο Τζέιμς Βιλλερ, στελέχοι της Ένωσης.


Το 1939, ο αρχηγός της Ένωσης, Φριτς Κουν, φυλακίστηκε. Ανακλήθηκε η υπηκοότητα του και αργότερα φυλακίστηκε σε ένα ομοσπονδιακό στρατόπεδο στο Τέξας. Το 1945, απελάθηκε στην Γερμανία. Εδώ δεμένος με άλλους δύο κρατούμενους, ο Κουν (τρίτος από αριστερά) εισέρχεται στην φυλακή “Sing Sing” της Νέας Υόρκης στις 6 Δεκεμβρίου 1939.


The Stormtrooper